Salade van parelcouscous, avocado en tomaat

24-03-2021

Momenteel blijft het mooie weer nog even uit. Maar dat wil niet zeggen dat je het zonnetje niet op je bord kan toveren. Met deze heerlijke frisse salade met parelcouscous, avocado, tomaat en feta lukt dit zeker. Dit eenvoudig recept is ideaal als lunch maar je kan het zeker ook eten als diner met een stukje biefstuk of kip. Ideaal op een warme lentedag wanneer je minder zin hebt in warm eten. 

In tegenstelling tot gewone couscous heeft parelcouscous een rondere en dikkere vorm. Persoonlijk verkies ik daarom de parelcouscous boven de gewone couscous.  Parelcouscous wordt vooral in Jordanië, Libanon, Palestina en Israël veel gegeten. Het wordt, net als de gewone couscous, gemaakt van grofgemalen gries van durumtarwe. Doordat de parelcouscous dikker is van structuur moet je deze wel langer (+/- 10 minuten) koken dan gewone couscous. 

Het grootste verschil tussen couscous en parelcouscous zit hem in de smaak. Daar waar de couscous vrij neutraal is van smaak, heeft de parelcouscous een vollere, zachte smaak

De combinatie van die gebruikt wordt in dit recept zorgt voor een verrassende smaakbom. Zorg er zeker voor dat je voldoende kruidt. Zo komen deze smaken nog meer tot zijn recht. 

Salade van parelcouscous, avocado en tomaat

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 sjalot 
  • 1 avocado 
  • 1/2de limoen 
  • 20g pompoenpitten 
  • 70g feta
  • 2 tomaten
  • 170g parelcouscous 
  • 80g veldsla
  • 1 eetlepel olie 
  • 1 theelepel honing
  • peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Breng 500ml water aan de kook met het bouillonblokje. 
  2. Snij de tomaat, avocado in blokjes en snipper get sjalot. 
  3. Doe de parelcouscous in het kokend water en volg de instructies op de verpakking. 
  4. Rooster de pompoenpitten in een warme pan zonder olie tot deze beginnen te ploffen.
  5. Doe de veldsla, avocado en tomaat in een kom en meng met de olie, honing, geperste limoen, peper en zout.
  6. Giet de parelcouscous af en meng vervolgens ook de parelcouscous door de sla.
  7. Verkruimel feta over de salade en serveer. 


Laat het smaken!

Wout