Salade met gegrilde nectarines

12-07-2019

Vorig jaar rond deze tijd heb ik een super toffe workshop gevolgd rond food fotografie en foodstyling bij Foodlove. Tijdens de lunch heb ik daar dan een heerlijke salade gegeten met noedels en nectarines. Doordat ik nu weer helemaal in to nectarines ben, heb ik er mijn versie van gemaakt.

Natuurlijk omdat het een noedelsalade is, vind je er noedels in (DUH), zelf heb ik gekozen voor rijstnoedels.  Deze zijn snel klaar en vind je de dag van vandaag ook in elke winkel. Wat natuurlijk super leuk is, aangezien ik niet de tijd heb om naar verschillende winkels te gaan. Dan komt natuurlijk de volgende vraag, wat combineer ik met de noedels.

Bij een salade waar er al een zoete kant is, vind ik het heerlijk om met iets zouts te combineren. Uit gewoonte zou ik dan opteren voor feta, maar dan is dit gewoon mijn zomerse salade met nectarines met noedels. Daarom dat ik er nu een andere versie van ga maken en ga ik kiezen voor rauwe hesp. Als je de salade vegetarisch wilt maken, dan kan je natuurlijk kiezen voor feta.

Ook wil ik er een crunch in krijgen, daarom dat ik mijn gerookte hesp krokant ga bakken in de oven. Daarnaast ga ik er nog iets aan toevoegen voor de crunch en daarom kies ik ook nog voor wat pijnboompitten die ik eerst ga roosteren in de pan. Natuurlijk is het ook mogelijk om andere noten toe te voegen (ik had nog pijnboompitten liggen).

Na dit allemaal ga ik ook nog iets moeten toevoegen en dat zijn natuurlijk groentjes! Ik wil een pittige toets aan de salade toevoegen, dus kies ik voor rucola. Voor wat extra frisheid, voeg ik ook nog wat munt toe en ook wat fijngesnipperde ijsbergsalade.

Dit alles is al een overheerlijke salade, maar ik ga er natuurlijk ook nog een bijpassende dressing bij maken. Dit op basis van balsamico en dergelijke. Dus het geheel is een heerlijk resultaat. De gegrilde nectarines samen met wat balsamico en alle bovenstaande heerlijke ingrediënten, het doet al water in mijn mond lopen. Bekijk dus snel het onderstaande receptje!


Salade met gegrilde nectarines

Ingrediënten (voor 1 persoon):

 • 50g rijstnoedels
 • 1 nectarine
 • 40g rauwe hesp
 • 1 eetlepels pijnboompitten
 • 30g rucola
 • 30g ijsbergsla
 • enkele blaadjes munt

Dressing:

 • 4 eetlepels olijfolie
 • 2 eetlepels balsamico-azijn
 • 1 eetlepel honing
 • 1/2 teentje knoflook
 • peper en zout

Bereidingswijze:

 1. Bak de rauwe hesp knapperig (ik doe dit door hem gedurende 10 minuten te bakken in een voorverwarmde oven op 180°C) en breek deze in stukken.
 2. Kook de rijstnoedels gaar.
 3. Rooster de pijnboompitten.
 4. Snijd de ijsbergsalade in reepjes.
 5. Scheur de rucola en ook de munt.
 6. Snijd de nectarines in 4 à 8 en verwijder de pit.
 7. Grill de nectarines in een grillpan totdat deze zacht zijn.
 8. Maak de dressing door de knoflook fijn te snipperen en alle ingrediënten te mengen.
 9. Meng de groenten samen met de noedels, de pijnboompitten en de rauwe hesp. Leg alles op een bord en leg de gegrilde perzik.
 10. Werk het geheel af met wat dressing.

SMAKELIJK!

Lotte