Salad bowl met kip en edamame bonen

24-06-2018

Vrijdag had ik zin in een salade als lunch, dus heb ik deze salad bowl voor mezelf gemaakt. Natuurlijk deel ik met plezier ook dit receptje met jullie. Naast het receptje heb ik er ook nog eens een food video van gemaakt. Dan kan je zien hoe gemakkelijk dit gerechtje is!

Het receptje kan je onder de video vinden. Ik heb het uitgeschreven voor 1 persoon, want ik heb het ook tussen het werken door voor mezelf gemaakt. 

Ingrediënten:

  • 5 kerstomaten
  • 5 radijzen
  • 2 kleine wortels of 1 grote
  • 50g bulgur
  • 100g edamame bonen
  • 100g kip
  • 1 eetlepel olie
  • enkele steeltjes bieslook

Bereidingswijze:

Voorbereiding:

Afhankelijk van welke edamame bonen je hebt gekocht moet je deze eventueel eerst voorkoken (bekijk dus je verpakking). Ook de bulgur gaan we voorkoken zoals vermeldt op de verpakking.

Daarnaast bak je best je kip eerst in de olie, kruid deze ook naar eigen smaak.

De salade zelf:

  1. Snijd de radijzen in reepjes.
  2. Snijd de kerstomaten in 4 parten.
  3. Haal de boontjes uit de peulen.
  4. Snijd de wortelen in schijfjes.
  5. Maak de salade door te beginnen met een laagje bulgur. Daarna gaan we de groenten naast elkaar leggen en werken af met de gebakken kip.
  6. Snipper de bieslook en strooi deze over de salade.

Dien op en geniet van de salade!