Perzikenlimonade

05-07-2019

Dat ik zot ben van perziken, dat heb ik natuurlijk al duidelijk gemaakt. Toen heb ik ook vermeldt dat je er een heerlijke waterinfusie van kan maken. Dan begon ik te denken, dat het ook een heerlijke limonade zou zijn. 

Tot nu toe heb ik enkel nog maar de waterinfusie gemaakt en natuurlijk een ice tea met perziken. Dus een limonade ervan maken is iets anders, daarom heb ik een beetje geëxperimenteerd. Eerst maak ik een soort van siroop / grenadine van de perzik en nadien vul ik het aan met wat citroensap en ook wat bruiswater. De siroop maak ik met perziken en ook met terug de combo van rietsuiker en stevia.

Om het niet extreem te maken, heb ik eerst een normale versie gemaakt, maar het is ook heerlijk met kruiden. Denk ook gerust aan de tijm zoals ik gebruikt heb voor de zomertaart, maar ook met lavendel of rozemarijn is het heerlijk. Hier kan je natuurlijk zelf in experimenteren. 

Perzikenlimonade

Ingrediënten:

 • 8 perziken
 • 50g rietsuiker gemengd met stevia
 • 1 citroen
 • 1 liter spuitwater

Bereidingswijze:

 1. Was 6 perziken en snijd deze in blokjes.
 2. Doe de perzikblokjes in een kookpot samen met de suiker en de zeste van 1 citroen. Verwarm het geheel en bak lichtjes aan.
 3. Voeg water toe totdat de perziken onder water staan. 
 4. Laat het geheel koken totdat de perziken zacht zijn.
 5. Haal het vocht door een zeef en vang het vocht op, duw ook het vocht uit de perziken.
 6. Laat het perzikensap afkoelen
 7. Gebruik de siroop en voeg hieraan het sap van 1 citroen en het spuitwater toe. 
 8. Snijd de resterende perziken in partjes en gebruik deze bij het opdienen van de limonade.

Enjoy!

Lotte