Muffins met pure chocolade en frambozen

23-05-2021

Vandaag is het zondag, de ideale dag om mij uit te leven in de keuken. Aangezien het buiten wat minder weer is, ga ik het toch een beetje gezellig proberen maken door lekkere muffins te bakken! 

Ik koos ervoor om muffins te maken op basis van yoghurt, frambozen en pure chocolade. In het receptje heb ik de suiker vervangen door stevia van Pure Via. Stevia is een zoetstof die geen kcal bevat en dus ook geen invloed heeft op de bloedsuikerspiegel. 

Om de muffins iets eiwitrijker te maken kan je de muffins ook klaarmaken met skyr. Je kan ook variëren in fruitsoort. Ik koos voor framboosjes, maar hier kunnen perfect aardbeien of besjes gebruikt worden.

Muffins met pure chocolade en frambozen

Ingrediënten (voor ongeveer 12 stuks):

  • 125 g yoghurt natuur
  • 3 eieren
  • 100 g Pure Via Kristalkorrel
  • 230 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 8 cl zonnebloemolie
  • 150 g pure chocolade
  • 125 g frambozen

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Klop de yoghurt, de eieren en de Pure Via Kristalkorrel samen op in een kom.
  3. Voeg de bloem, het bakpoeder en de olie toe, meng goed tot dat je een mooi glad beslag krijgt. 
  4. Hak de chocolade in grove stukken en schep ze door het beslag.
  5. Plaats papieren vormpjes in de holletjes van een muffinbakplaat en vul ze voor ¾ met het beslag.
  6. Verdeel de frambozen over het beslag en plaats de bakplaat 20 tot 25 minuten in de oven.

Smakelijk!

Amélie 




Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?