Macaroni met spek en tomatenroomsaus
Een snel en gemakkelijk avondmaal, dan denk ik al snel aan een eenvoudige pasta. Vaak maak ik dan zelf een macaroni met kaas, hesp en broccoli of champignons. Maar toch wou ik eens iets nieuws proberen, dus ben ik aan de slag gegaan met spek, tomaten en room.
Het recept is al even eenvoudig als de ingrediënten. Eerst heb ik de pasta gekookt. Daarna heb ik een ui aan gestoofd samen met het spek. Vervolgens heb ik de room, wat tomatenpuree en wat tabasco toegevoegd om het een beetje pittig te maken. Afkruiden deed ik zoals gewoonlijk met peper en zout.
Met dit recept is het ook gemakkelijk om te foodpreppen, zodat je het eventueel de rest van de week eens als lunch kan meenemen of een portie kan bewaren in de diepvries.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 g macaroni
- 200 g spekblokjes
- 150 g kerstomaten
- 1 ui
- 400 ml room
- 1 tl tomatenpuree
- Tabasco
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Kook de pasta beetgaar volgens de verpakking.
- Pel en snipper de ui. Stoof de ui glazig aan in een scheutje olijfolie.
- Voeg de spek toe aan de ui en laat zachtjes meebakken.
- Doe de room, tomatenpuree en enkele druppels tabasco naar smaak bij de saus en laat even koken.
- Snijd de kerstomaten in twee en voeg ze toe aan de saus. Laat even mee pruttelen.
- Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Meng de saus met de pasta en serveer.
Smakelijk!
Ana Lía