Lasagne met zalm, spinazie en ricotta

11-04-2022

Ovenschotels zijn mij favoriete gerechten als ik even niet meer weten wat te koken. Je kan er eindeloos mee variëren en na wat kort voorbereidend werk moet je het gewoon in de oven laten garen. Komen er vrienden of familie langs om te eten? Dan kan je tijdens het bakken van de ovenschotel ook gewoon gezellig bij je gezelschap zitten in plaats van de hele tijd in de keuken te moeten staan.

Deze keer maakte ik in plaats van een typische lasagne bolognaise eens een variant met zalm, spinazie, ricotta en tomaat. Zo creëerde ik weer een gezonde, lekkere en gemakkelijke maaltijd op mijn bord.

Volg hieronder de instructies voor het bereiden van de lasagne.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°. Snipper de sjalot en pers de look uit in een pan op middelhoog vuur met een eetlepel olijfolie.
  2. Voeg de spinazie erbij en laat slinken. Doe de spinazie in een zeef en laat zoveel mogelijk uitlekken. Meng vervolgens de spinazie met de ricotta en breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijdt de tomaat in plakjes.
  4. Verdeel een laagje spinazie over de bodem van een ovenschaal. Verspreid er vervolgens 2 lasagnebladen op om dan terug te beleggen met een laagje spinaziemengsel. Leg daarop de plakken zalm om vervolgens terug te beleggen met een laagje spinaziemengsel, 2 lasagnebladen en terug spinaziemengsel.
  5. Werk af met de schijfjes tomaat, gruyère kaas en de provenciaalse kruiden en bak de lasagne in de oven gedurende 45 minuten.

Smakelijk!

Chloé

Lasagne met zalm, spinazie en ricotta

Ingrediënten (2 personen)

  • 4 volkoren lasagnebladen
  • 200 g bladspinazie
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 1 tomaat
  • 250 g ricotta
  • 1 handje gruyère kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 g gerookte zalm
  • Snuifje peper, zout en provenciaalse kruiden (basilicum, oregano,...)


Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?