In het seizoen: appels

29-10-2019

Het lekkere zomerfruit is weg, dus tijd om weer eens te kijken welke vruchten er momenteel in het seizoen zijn. Jammer genoeg is er nu niet zo'n groot aanbod, maar gelukkig kan je kiezen voor appels. Er zijn verschillende soorten en je kan er ook verschillende richtingen mee uit. Lees snel waarvoor je appels kan gebruiken en ontdek ook onze receptjes boordevol appels

Zeer veel soorten

Als we kijken naar appels, dan ga je natuurlijk merken dat de ene appel de andere niet is. Er zijn enorm veel variaties in appels en deze gaan allemaal ook een andere smaaksensatie geven. Wil je meer te weten komen over de verschillende soorten appels, dan kan je dit lezen op de website: Lekker van bij ons.

Afhankelijk van de soort appel ga je er ook iets anders mee klaarmaken. Denk maar aan een Boskoop, die ideaal is voor appelmoes of een Jonagold, om zo uit het vuistje te eten. Dus je kan het gebruiken in je gerechten of je kan hem ook als tussendoortje eten.

Als eivervanger

Het leuke aan appels en dan voornamelijk aan appelmoes, is dat we deze ook als een eivervanger kunnen gebruiken in een recept. Je hebt nog steeds de binding die je wenst en je het gaat ook zijn zoete smaak aan het gerecht geven. Daarom dat ik er echt fan van ben om het te gebruiken in zoete gerechten. Ideaal als je eens een veganistisch dessert op tafel wilt toveren. Daarnaast gaat de appelmoes er ook voor zorgen dat je gebak lekker smeuïg is.

Wat zijn nu de verhoudingen? 3 eetlepels appelmoes komen overeen met 1 ei. 

Met kaneel

Als ik aan appels denk, dan denk ik onmiddellijk ook aan kaneel, want appels en kaneel dat is een match made in heaven. Ook kan je er altijd voor kiezen om onze pumpkin spice aan de appels toe te voegen. Deze bestaat voornamelijk uit kaneel en geeft een pittige toets aan je gerechtje. En laat ons eerlijk zijn de geur van appel en kaneel, dat geeft toch een instant herfstgevoel!

Receptjes met appel

We hebben appel al in veel van onze recepten verwerkt, dus hier kan je een deel ervan vinden. Hopelijk word je zo geïnspireerd om ook van deze vrucht te genieten. Want voor velen kan het moeilijk zijn om nu voldoende fruit te eten. Daarom dat we hem verwerken in vanalles en nog wat, zodat je toch je porties binnenkrijgt, zonder dat het saai is.