Havermoutburgers

12-11-2018

Eens zin in een lekker en gezond alternatief voor vlees of vis? Probeer dan eens deze heerlijke havermoutburgers met wortel en courgette. Dit zijn de gemakkelijkste veggieburgertjes die ik zelf al gemaakt heb. Bovendien zijn ze zowel lekker warm als koud, dus je kan ze ook eten als gezond tussendoortje. Wil je ze graag glutenvrij, FODMAP-arm of vegan maken? Volg dan de tips onderaan het recept.

INGREDIËNTEN

  • 100g havervlokken
  • 2 eetlepels (volkoren) bloem
  • 3 eieren
  • 2 wortelen
  • 1 courgette
  • Peper & zout

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Rasp de courgette en de wortelen
  3. Knijp de groenten goed uit, zodat het meeste vocht eruit is en giet deze samen in een kom
  4. Doe hierbij de eieren, havervlokken en bloem
  5. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar
  6. Bedek een bakplaat met bakpapier
  7. Maak van je deeg bolletjes en leg deze op de bakplaat
  8. Druk alle hamburgertjes met je palm nog eens goed aan (zodat je echt een mooie hamburgervorm krijgt)
  9. Plaats in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten

Glutenvrij? Kijk goed op de verpakking dat de havervlokken glutenvrij zijn en vervang de bloem door boekweitmeel

FODMAP-arm? Vervang de bloem door boekweitmeel

Vegan? Vervang de eieren door gemixt lijnzaad: Meng 3 eetlepels lijnzaad met 9 eetlepels water, laat dit 5 minuutjes staan zodat beide ingrediënten goed op elkaar kunnen inwerken, mix en giet bij het deeg.