Groene ice tea met rode vruchten en komkommer

12-03-2017

De zon is al de hele dag van de partij dus het ideale moment om een verfrissende ice tea te maken. Ik had rode vruchten in huis en ook groene thee. Daarom ben ik hiermee ben beginnen experimenteren. Mij heeft het alvast gesmaakt, hopelijk vinden jullie het ook geslaagd!

INGREDIËNTEN:

  • 750 ml water
  • 2 groene theezakjes
  • 2 eetlepels honing
  • 1/2 komkommer
  • 6 cm verse gember
  • 2 limoenen
  • 120 g aardbeien, vers of diepvries
  • 80 g blauwe bessen, vers of diepvries
  • Een handje verse munt
  • 250 ml (licht) bruisend water

BEREIDINGSWIJZE:

Breng het water aan de kook, schenk het in een maatbeker en laat de theezakjes 5 min trekken. Verwijder de theezakjes, roer de honing erdoor en laat 30 minuten afkoelen. Eenmaal op kamertemperatuur zet je de thee minimaal 1 uur in de koelkast.

Schaaf de komkommer in linten. Snijd de limoenen, gember, aardbeien en blauwe bessen in dunne plakjes. Doe de komkommer, limoenen, gember, aardbeien en blauwe bessen samen met de munt in een grote glazen kan of kom.

Schenk de groene thee en het licht bruisend water erbij. Voeg wat ijsblokjes toe en roer goed. Laat 15 minuten staan.

Dien op.


Heb je geen crushed ice? Stop wat ijsblokjes in een diepvrieszakje en wikkel er een handdoek omheen. Sla er hard mee op een snijplank tot alle ijsblokjes verkruimeld zijn of sla met een hard voorwerp op de handdoek.

De aardbeien en blauwe bessen kunnen vervangen worden door ander fruit naar keuze.