Griekse scampi bowl

05-08-2024

Wie houdt nu niet van een vleugje Griekenland op zijn bord? Griekenland staat nog op mijn lijstje van reizen die ik graag eens zou maken. Maar ik dacht, waarom wachten met de keuken van Griekenland te ontdekken, als je er zelf al wat mee aan de slag kan gaan in de keuken?

Deze Griekse scampi bowl met zonnige smaken van de Middellandse zee; de combinatie van sappige scampi's, frisse groenten en aromatische kruiden zijn een feestje voor de smaakpapillen. Perfect voor een snelle lunch of een licht avondmaal.

Het voordeel met bowls is dat je kan variëren wat je eraan toevoegt. Voor deze Griekse scampi bowl gebruik ik een marinade van kruiden, scampi's, courgetten, paprika's en rijst.

Ingrediënten: 

  • Olijfolie
  • 2 el vers citroensap
  • 2 el fijngehakte, verse peterselie
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 500 g scampi's
  • 2 kleine courgetten
  • 2 paprika's (kleur naar keuze)
  • 190 g rijst

Yoghurtdressing: 

  • 100 g Griekse yoghurt
  • 1 teentje look, geraspt
  • 1 tl citroensap

Bereidingswijze: 

  1. Snijd de paprika en courgette in stukken.
  2. Maak dan de marinade voor de scampi's: meng de olijfolie met het citroensap, peterselie, look, paprikapoeder en oregano.
  3. Verdeel de marinade over de groenten en de scampi's. Meng goed door elkaar.
  4. Bak de scampi's gaar in de pan.
  5. Stoof daarna de groenten met de marinade wat aan in dezelfde pan.
  6. Kook ondertussen de rijst gaar volgens de verpakking.
  7. Maak ondertussen de yoghurtdressing door alle ingrediënten samen te mengen.
  8. Breng alles samen in bowl. Werk af met nog wat fijngehakte verse peterselie, wat citroensap en eventueel nog een lepel marinade moest er nog voldoende over zijn.

Smakelijk! 

Ana Lía