Zalm belle vue

20-07-2022

Zalm belle vue 


Ingrediënten:

  • 4 zalm filets 
  • 1 prei 
  • 1/4 ajuin 
  • 50ml witte wijn 
  • 500ml visbouillon 
  • 2 wortels 
  • 4 takjes tijm

Bereidingswijze:

  1. Snipper de ajuin en doe deze in een ovenschotel.
  2. Was de prei en snijd deze in fijne blokjes. Schil de wortels en snijd deze ook fijn. Doe alle ingrediënten in de ovenschaal.
  3. Leg de zalmfilets tussen de groeten en leg een takje tijm op elke zalmfilet.
  4. Overgiet met de wijn en ook met de visbouillon. Zorg ervoor dat de zalm minstens voor 1/2 onder staat. Voeg anders gerust nog wat bouillon toe.
  5. Doe aluminiumfolie over de ovenschotel en bak gaar in de oven. Dit gedurende 20min op 180°C.
  6. Haal de vis uit de bouillon en laat ze afkoelen. Nu kan je deze gebruiken in salades, maar ook om zelf zalmsalade te maken. De bouillon kan je gebruiken om een vissoep mee te maken.

Smakelijk!

Lotte