Vegan curry met rijst en tofu

10-01-2022

Ik ben verzot op een lekkere curry, als veggie is dit één van mijn favoriete gerechtjes om te maken. De meeste recepten bevatten jammer genoeg erg veel (speciale!) ingrediënten. Daarom heb ik mijn eigen versie hiervan gemaakt, een super simpel en snel gerechtje waarmee je iedereen kan bekoren! 

Ben je geen fan van tofu? Probeer dan eens vegetarische kippenblokjes/ veggie reepjes/ tempeh/ falafel... De keuze is oneindig :)

Vegan curry met rijst en tofu


Ingrediënten (2 personen): 

  • 125g bruine rijst
  • 250 ml kokosmelk/ plantaardige room
  • 1 blok tofu
  • 1 paprika
  • 1 broccoli
  • Half blokje groentenbouillon
  • Olijfolie
  • Groene curry pasta (optioneel) 
  • Curry poeder
  • Peper en zout 

Bereidingswijze: 

  1. Was de groenten grondig en snijd ze in blokjes
  2. Zet een wokpan op een middelhoog vuur met een eetlepel olijfolie en voeg hier de groenten aan toe.
  3. Breng ondertussen een pot water aan de kook voor de rijst.
  4. Snijd de blok tofu in blokjes van 1-2cm en bak deze met wat olijfolie op middelhoog vuur tot deze een bruine krokante korst krijgen.
  5. Voeg wanneer het water kookt, de rijst toe en laat koken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Wanneer de groenten beetgaar zijn, voeg dan de room toe.
  7. Voeg hieraan de groene curry pasta toe naar smaak, maar begin met kleine hoeveelheden (een theelepel kan reeds genoeg zijn)
  8. Laat de curry onder deksel verder koken en voeg hieraan de opgeloste bouillon met wat water toe.
  9. Wanneer de tofu klaar is, kan je deze ook reeds aan de curry toevoegen zodat het de smaak goed kan opnemen.
  10. Gier de rijst af wanneer deze klaar is en laat het zo'n 10 min afkoelen.
  11. Kruid de curry op het einde af met peper, zout en currypoeder naar smaak.


Smakelijk! 

Fien

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?