Kwark - rozijnenbrood

06-12-2020

Vandaag is het 6 december. De dag waarop alle brave kindjes hun schoentje gevuld werd. Traditioneel wordt er dan bij mij thuis rozijnenbrood gegeten. Deze ochtend heb ik, ondanks ik te oud geworden ben voor Sinterklaas, dan ook zelf een rozijnenbroodje gebakken om deze traditie in ere te houden. Ik maakte deze op basis van kwark. ⁠

Je kan kiezen om één groot rozijnenbrood te maken of kleine bolletjes. Deze zijn beide even lekker. Het enige verschil is dat de kleine bolletjes sneller gaan uitdrogen en het brood langer goed blijft. 

Kwark - rozijnenbrood

Ingrediënten:

  • 250ml kwark
  • 350g  tarwebloem of speltbloem
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150g rozijnen
  • 2 eieren
  • Snuifje zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Wel de rozijnen gedurende 15min in water.
  3. Meng de kwark, eieren, olie, vanillesuiker, bakpoeder en het zout door elkaar.
  4. Voeg vervolgens de bloem al zevend toe en kneed tot een deeg.
  5. Haal de rozijnen uit het water en dep ze droog
  6. Voeg de rozijnen toe aan het mengsel en kneed nogmaals.
  7. Indien je bolletjes wil bedek je een bakplaat met bakpapier en verdeel je het deeg in hoopjes op de bakplaat. Wil je een brood kneed het deeg tot 1 bol en leg deze in een bakvorm. 
  8. Bak de bolletjes gedurende 20min in de oven. Ga je voor het brood zal dit ongeveer 40min zijn. 

Smakelijk!


Wout

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?