Geitenkaas-cheesecake

21-05-2021

Cheesecake ken je waarschijnlijk wel al als een dessert, maar vandaag heb ik een dit eens  gemaakt voor mijn middag eten. Ik heb gekozen voor een geitenkaas-cheesecake met wat extra groenten erbij. Het is makkelijk om te maken en ook zo lekker om mee te nemen als lunch.

Geitenkaas-cheesecake

Ingrediënten:

Bodem:

  • 250g volkoren cracotten
  • 2 eetlepels olie
  • 100g pistachenoten
  • 1 ei

Vulling:

  • 1 bloemkool
  • 4 eieren
  • 450g zachte geitenkaas

Afwerking:

  • 2 à 3 eetlepels zwarte olijven
  • 3 eetlepels pistachenoten
  • 2 eetlepels platte peterselie
  • 1 tomaat

Bereidingswijze:

  1. We beginnen met de bodem door de cracotten en de pistachenoten in een blender te blenden tot een soort van meel (er mogen nog grotere stukken inzitten). Meng er het ei en de olie onder. Doe het mengsel in een bakvorm en zorg ervoor dat je dit goed aandrukt om je vorm te maken. Bak de bodem gedurende 10 minuten op 160°C in een voorverwarmde oven.
  2. Terwijl de bodem bakt, kunnen we de vulling maken. Kruis de bloemkool en snijd deze in roosjes. Kook de roosjes gedurende 15 minuten zodat deze gaar zijn. Deze stap kan je gerust al vroeger doen of tijdens een foodprep momentje. Doe de ingrediënten van de vulling in een blender en blendt totdat alles goed gemengd is en de bloemkool fijngehakt is. Kruid met peper en zout.
  3. Giet de vulling op de bodem en bak de cheesecake nu nog voor zo'n 45 minuten in de oven op 160°C. Als hij klaar is, dan laat je hem eerst een 15-tal minuten afkoelen in de vorm en haal hem er dan pas uit. 
  4. Je kan de taart koud of warm opeten, wat je zelf het liefst hebt. Om de taart te versieren gaan we gebruik maken van zwarte olijven, pistachenoten, platte peterselie en tomaat. Dit doe je zoals je zelf wilt en zorgt ervoor dat je taart er als een plaatje uitziet. Je kan het eten met een slaatje en zo heb je een heerlijk middagmaal.

Smakelijk!

Lotte