Baked oats met appel

21-12-2021

Havermout is een zalig ontbijtje, het is snel klaar, super lekker en gezond. Wanneer ik wat meer tijd heb in de ochtend vind ik het leuk om mijn standaard ontbijt wat te veranderen. Vandaag koos ik er daarom voor om baked oats te maken. Dit is een receptje dat net wat meer tijd vraagt, maar het is zo enorm lekker! 

Baked oats met appel


Ingrediënten (1 persoon):

  • 40 g havermout 
  • 1 appel 
  • 150 ml amandelmelk 
  • 1 - 2 theelepels honing
  • 1 theelepel chiazaad  
  • Enkele rozijnen 
  • Speculaaskruiden of kaneel 
  • (optioneel: vanille extract)
  • Toppings: pindakaas, yoghurt, walnoten ... (naar keuze)


Bereidingswijze: 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  2. Rasp de appel, maar laat nog enkele dunne schijfjes over om op de bovenkant te leggen. 
  3. Meng de havermout met alle ingrediënten. Meng goed door elkaar. 
  4. Doe het mengsel in een ovenvaste schaal. 
  5. Werk af met enkele schijfjes appel en eventueel nog wat honing op de bovenkant. 
  6. Plaats de havermout 15-20 min in de oven. 
  7. Laat het nog even afkoelen. 


Smakelijk!

Fien