Kip curry salade

01-05-2020

Another day, another salad.

Deze keer klinkt het misschien iets voor op de boterham, want we kennen dan allemaal kip curry, maar het is effectief een maaltijdsalade. Wel heb ik ervoor gekozen om mijn kip in deze salade eens wat anders klaar te maken en kies ik er dus voor om hem met curry te marineren.

Heb je weinig tijd of wil je 's ochtends deze salade nog in elkaar flansen? Dan kan je werken met overschotjes reeds gebakken kip. Deze ga ik dan niet marineren voor het serveren, maar wel in de curry-kokos dressing. Je doet dan eerst in je kommetje de kip en mengt deze met de dressing. Daarna maak je de salade klaar met de voorgestelde groentjes (of wat je in de koelkast hebt liggen).

Deze salade is door de curry natuurlijk een eerder Oosters getinte salade. Ik ben zelf een enorme fan van de Oosterse keuken en daarom dat ik hier ook voor gekozen heb. Er zitten heel veel kruiden in om zo een lekkere dressing en marinade voor de kip te creëren en hierdoor is de kip een ware smaakbom.

Daarom dat ik het combineer met andere zaken die ik zelf lekker vind en die volgens mij hier perfect bij passen. Zo heb ik gekozen om het te combineren met kasha (dit is geroosterde boekweit). Dit heeft een nootachtige smaak en een zeer typische smaak. Jammer genoeg kan je hem wel niet in alle winkels liggen. Na een workshop had ik deze nog in mijn kast staan en daarom dat ik hem ook wou opgebruiken. Vind je de kasha niet in de winkel? Dan kan je hem perfect vervangen door volkoren couscous of door quinoa.

Voor de groenten heb ik gekozen voor aan de ene kant courgette. Deze gaat rauw verwerkt worden in de salade omdat ik het zo heerlijk vind. Ik heb voor de foto gekozen om er courgetti van te maken, maar je kan er ook altijd voor opteren om te werken met blokjes. Ik zorg er meestal voor dat mijn courgette wel redelijk fijn gesneden is, want dan is de smaak beter. Zo'n hele homp rauwe courgette zonder andere zaken erbij, vind ik persoonlijk iets minder. 

Aan de andere kant heb ik er ook wat koude, geblancheerde broccoli aan toegevoegd. Dit doe ik wel vaker bij een salade, omdat ik het een overheerlijke groente vind. Ik heb thuis iemand rondlopen die minder zot is van broccoli, dus voor mij is het dan ook ideaal om mijn restjes in een salade te verwerken.

Omdat het natuurlijk nog een salade blijft, heb ik er ook effectief sla in verwerkt. Deze keer onder de vorm van veldsla. Je kan natuurlijk kiezen voor een slasoort naar eigen keuze. Nu is het nog niet onmiddellijk het seizoen van de veldsla, maar vanaf oktober is het leuk om deze te verwerken in verschillende salades. 

De marinade van de kip gebruik ik zelf als dressing voor de salade en om ook wat textuur in de salade te krijgen werk ik hem af met cashewnoten. Dit zorgt voor toch een knapperige beet in de salade, want anders kan het een beetje saai zijn. Heb je ook zin gekregen in deze salade? Kijk dan snel hieronder voor het receptje!

Jouw titel

Dit is waar uw tekst begint. U kunt hier klikken en beginnen met typen. Porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur adipisci velit sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem ut enim.