Witte bonen uit de oven

18-02-2021
Vegan, vegetarisch of gewoon gemakkelijke kost recht uit de oven. Kies je voor gedroogde bonen, dan is er wel nog een nachtje weekwerk aan, maar met bonen uit blik is dit een gerechtje waar er nauwelijks werk aan is. Bonen zijn peulvruchten en dus rijk aan eiwitten en ook wat koolhydraten. Je kunt ze daarom eten als vervangers van vlees of vis en bij de avondmaaltijd zorgen ze ook al voor voldoende koolhydraten.

Witte bonen uit de oven

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 400g witte bonen uit blik
  • Olie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 wortelen, in schijfjes gesneden
  • 1/2 rode en 1/2 groene paprika, in blokjes gesneden
  • 1 el tomatenpuree
  • 250 ml groentebouillon
  • Paprikapoeder
  • Peper en zout
  • Afwerking: verse groene kruiden zoals peterselie, bieslook...

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 160°C.
    2. Spoel de witte bonen af onder stromend water.
    3. Warm een ovenbestendige pot op met een beetje olie erin en stoof de ui en groenten even aan. Voeg ook al wat paprikapoeder toe en de tomatenpuree. Laat op een zacht vuurtje enkele minuten aanstoven.
    4. Doe de bonen bij de groenten en blus met de bouillon.
    5. Neem de pot met het deksel erop en plaats gedurende 1 uur in de oven.

    Laat het smaken!