Tiramisu met aardbei en basilicum

15-05-2018

Tiramisu hoeft niet altijd zwaar te zijn. We geven deze klassieker een gezonde twist met aardbei en platte kaas. Verwen jezelf met deze frisse en zomerse versie. Het ideale gezonde dessertje om een warme dag mee af te sluiten.

INGREDI√čNTEN

Voor 2 personen

  • 8 kleine aardbeien (vers of diepvries)
  • enkele verse basilicumblaadjes
  • sap van 1 appelsien
  • 1 ei
  • 4 eetlepels magere platte kaas
  • 2 eetlepel bereide koffie
  • 2 koffielepel kristalsuiker
  • 2 boudoir koekje
  • 1 snuifje cacaopoeder

BEREIDINGSWIJZE

  1. Snijd de aardbeien in kleine stukjes en versnipper de basilicumblaadjes. Houd 1 blaadje aan de kant voor de afwerking.
  2. Pers de appelsien uit en meng met de aardbeien en de basilicum. Laat even staan.
  3. Scheid intussen het eiwit en het eigeel.
  4. Meng de platte kaas met het eigeel, de koffie, de kristalsuiker en klop luchtig.
  5. Klop ook het eiwit luchtig en meng voorzichtig onder het platte kaas mengsel.
  6. Vul een glas met de stukjes aardbei, basilicum en het sinaasappelsap.
  7. Steek het boudoirkoekje in het glas en lepel het platte kaas mengsel erover.
  8. Werk af met wat cacaopoeder en het basilicumblaadje.