Quinoa-pindakaas koekjes

14-10-2019

Quinoa-pindakaas koekjes

Ingrediënten (voor x porties)

  • 120 g ongekookte quinoa
  • 40 g havermout
  • 40 g pindanoten
  • 40 g chiazaad
  • 40 g hennepzaad
  • 4 el olie
  • 3 el honing
  • 60 g pindakaas
  • donkere chocolade (min. 70% cacao)

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Verwarm de olie, honing en pindakaas op een laag vuurtje. Roer af en toe eens om.
    3. Hak de pindanoten en meng met de quinoa, chia- en hennepzaad in een kom.
    4. Giet nu het gesmolten pindakaas mengsel over de quinoa en meng goed.
    5. Spreid vervolgens uit op een bakplaat met bakpapier en bak ongeveer 15 min tot de randjes een goud-bruine kleur hebben gekregen.
    6. Haal vervolgens uit de oven en laat afkoelen.
    7. Indien gewenst kun je nu nog wat donkere chocolade smelten en gelijkmatig uitgieten over de koek. Laat daarna afkoelen.
    8. Eens de chocolade gestold is, kun je de grote koek in kleinere stukjes breken.

    Geniet ervan!