Quinoa met granaatappel & munt

08-03-2021

Quinoa gaat al een tijdje mee onder de 'superfoods'. Zelf geloven we niet in deze trend aangezien alles zijn plaats heeft in een gezond en gevarieerd eetpatroon.

En net dat variëren is wat je eetpatroon 'super' maakt. Eén voedingsmiddel dat alles bevat wat je nodig hebt is namelijk een illusie.

Met quinoa kun je van alles maken zoals dit bijgerechtje, maar je kunt het ook gebruiken voor een quichebodem of in smoothies. Dit gerechtje met quinoa is een frisse salade geworden met granaatappel, munt & bieslook en crunchy pompoenpitten.

Quinoa met granaatappel & munt

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 200 g quinoa, ongekookt
  • Pitjes van een halve granaatappel
  • 50 g zonnebloempitten
  • 1/4 bussel bieslook
  • 1/4 bussel munt
  • Sap van 1/2 citroen
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout

    Bereidingswijze

    1. Bereid de quinoa volgens de verpakking.
    2. Snijd de granaatappel in 2 en haal er de pitjes eruit. Dit doe je door de binnenstructuur een beetje open te breken en vervolgens met een lepel op de schil de kloppen. Vang de pitjes op in een kom.
    3. Rooster de zonnebloempitten in de pan.
    4. Hak de bieslook en munt fijn.
    5. Meng de citroen en olijfolie tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.
    6. Meng alle ingrediënten en serveer.

    Laat het smaken!