Proteïne cake met wortel & kaneel

01-12-2019

Een receptjes voor de sporters onder ons!

Eiwitten zijn onder andere belangrijk voor de opbouw van onze spieren. Wanneer je intensief sport krijgen je spieren het tijdens de inspanning hard te verduren.

Na het sporten heb je er dan ook alle baat bij om zo snel mogelijk (liefst binnen de 30 min) voldoende eiwitten op te nemen zodat je spieren deze kunnen gebruiken voor hun herstel en opbouw.

Combineer je na het sporten je eiwitinname met wat koolhydraten dan zorg je er ook voor dat de glycogeen voorraad in je spieren weer wordt aangevuld.

Je kunt dit doen aan de hand van het uitgebreide assortiment aan commerciële shakes en repen, maar je kunt ook gewoon zelf eiwitrijke snacks maken. Goedkoper, lekkerder en je weet wat erin zit! De cake in dit receptje bevat zowel eiwitten als koolhydraten.

Vul aan met een portie platte kaas of kwark.

Proteïne cake met wortel & kaneel

Ingrediënten (voor 4 porties)

  • 2 eiwitten
  • 100g wortelen
  • 50g kwark of platte kaas
  • 50g havermeel
  • 50g proteïne poeder
  • 1/4 koffielepel bakpoeder
  • 60ml ahornsiroop
  • 1/4 koffielepel kaneel

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 180°C
    2. Schil en rasp de wortelen fijn.
    3. Klop het eiwit los en meng met de wortelen.
    4. Neem havermeel (of mix zelf havermout fijn) en zeef boven het eiwit-wortel mengsel.
    5. Voeg nu het eiwitpoeder, bakpoeder, ahornsiroop en kaneel toe.
    6. Giet het beslag uit in een bakvorm bekleed met bakpapier en bak gedurende 20min af.

    Laat afkoelen vooraleer je begint te snijden. Bewaar de repen nadien nog enkele dagen in een luchtdichte doos of in de koelkast.

    Eet smakelijk!