Pompoen mug cake

22-12-2020

Nu de feestdagen beginnen te naderen kies ik er steeds voor om eenvoudige en snelle ontbijtjes te maken. Deze pompoen mug cake is daar een perfect voorbeeld van. Ik maakte hem met een overschotje pompoenpuree dat ik nog in mijn diepvries had zitten.

Pompoenpuree maak je door een pompoen in stukjes te snijden en deze stukjes vervolgens laten koken in water. Wanneer deze stukjes pureert heb je pompoenpuree. Je kan deze invriezen en uithalen om bijvoorbeeld soep of deze pompoen mug cake mee te maken. Ook kan je deze gebruiken om een pumpin' spice latte te maken. Deze werd eerder op de blog gepost.   

Je kan deze mug cake zowel in de microgolf als in de oven klaarmaken. Persoonlijk verkies ik de oven omdat je dan een mooiere structuur hebt dan wanneer je hem in de microgolf klaarmaakt. 

Pompoen mug cake 

Benodigdheden (voor 2 stuks):

  • 1 ei

  • 2 el pompoenpuree

  • 4 el zelfrijzend bakmeel

  • 25ml havermelk (of gewone melk)

  • 3 druppels vanille-extract

  • 1/2de tl speculaaskruiden

  • 1 el honing

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Zeef de bloem in een mengkom. Maak in het midden een kuiltje, breek daarin het ei.

  • Voeg vervolgens de havermelk, pompoenpuree, het vanille-extract, de honing en de speculaaskruiden toe en roer alles door elkaar met een garde.

  • Giet het beslag in een kopje.

  • Zet het kopje gedurende 25min in de oven of 3min in de microgolfoven. 

Smakelijk! 

Wout

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?