Pasta met broccolipesto en tomaten

25-09-2019

Vandaag maakte ik een twist op de klassieker pasta pesto. Dit omdat pasta pesto weinig groenten bevat en toch iets vettiger is. Maar eerlijk.. het is ook superlekker! Omwille van deze reden ging ik aan de slag met het maken van mijn eigen recept.

Eerst en vooral gebruikte ik volkoren pasta, dit uiteraard vanwege het feit dat er meer vezels in zitten. Verder heb ik ervoor gekozen om het te maken met boordevol groenten. Zo maakte ik mijn pesto onder andere van broccoli en spinazie, waardoor deze heel voedzaam is. Daarnaast vulde ik dit aan met geroosterde tomaten. Een echte groentebom!

Om ervoor te zorgen dat er ook eiwitten aanwezig zijn verwerkte ik room en Parmezaanse kaas in mijn pesto. Deze pastasalade kan je gerust ook nog verder aanvullen met bolletjes mozzarella of kippenblokjes.

Het fijne aan deze pasta is dat hij zowel koud als warm heel lekker is.

Pasta met brocollipesto en tomaten

Ingrediënten

  • Broccolipesto
  • 80g volkoren pasta, ongekookt
  • 300g trostomaten
  • Verse basilicum
  • Pijnboompitjes
  • Snuifje peper
  • Citroensap

Bereidingswijze

  1. Bekijk hier het recept voor de broccolipesto.
  2. Verwarm de oven voor op 220°C.
  3. Kook de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking.
  4. Doe de trostomaten in een ovenschaal en kruid af met peper, basilicum en een scheutje olijfolie. 
  5. Zet de schaal 15-20 minuten in de oven.
  6. Schep de broccolipesto, volgens eigen smaak en gewenste smeuïgheid, door de pasta en werk af met de trostomaten, verse blaadjes basilicum, pijnboompitjes, snuifje peper, en eventueel nog wat extra citroenrasp.
  7. Serveer.

Smakelijk, Liefs Chiara