Kippengyros

04-05-2020

Ja ik weet het, het is terug een gerechtje met kip. Als ik iets met vlees eet, dan heb ik de neiging om vaak kip te kiezen. Andere vleessoorten vind ik eigenlijk een beetje minder lekker en daarnaast eet ik vaak vegetarisch en ook af en toe wat vis. Mijn vriend daarentegen is eerder een vleeseter, dus als compromis maak ik kip.

Vandaag had ik eens zin in gyros en zoals veel dingen, vind ik dit het lekkerst als ik het zelf maak. Daarom dat ik dat vandaag ook eens graag deel, want het is eigenlijk een zeer gemakkelijk recept. Je snijdt je kip in reepjes, voegt paprika en ajuin toe en als je graag champignons eet, ook champignons. Als alles goed gemengd wordt, dan voeg je er uiteraard ook nog wat kruiden aan toe en zo krijg je een lekker en kruidig gerecht.

Het is eigenlijk zeer simpel om te maken, ook zorg ik er altijd voor dat ik grotere hoeveelheden ervan maak. Deze kan ik dan invriezen om op een later tijdstip te gebruiken. De gyros heb ik zelf gegeten met wat zilvervliesrijst (of volkoren rijst). Zo heb ik een volwaardige maaltijd, dus de ideale combinatie.

Kippengyros

Ingrediënten (voor 4 personen):

 • 600g kippenfilet
 • 3 eetlepels tomatenpuree
 • 2 rode paprika's
 • 1 ajuin
 • 250g champignons
 • 2 eetlepels tomatenpuree
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 100 ml water
 • 2 teentjes look
 • Kruiden: paprikapoeder (min. 1 eetlepel), currypoeder, marjolein, dragon, oregano, laurier (1 à 2 blaadjes), peper en zout

Bereidingswijze:

 1. Maak een marinade door de tomatenpuree te mengen met de olijfolie en het water. 
 2. Voeg nadien de kruiden toe en meng deze goed onder elkaar. 
 3. Snipper de look en meng deze ook onder de marinade. 
 4. Snijd de ajuin in halve maantjes en was de paprika en snijd deze ook in reepjes. 
 5. Voeg dit toe aan de marinade. 
 6. Kuis nadien de champignons en snijd deze in 4, indien het grote champignons zijn kan je ze in 8 snijden. 
 7. Voeg de champignons toe aan de marinade en roer alles goed onder elkaar. 
 8. Snijd de kip in blokjes en voeg deze toe aan de marinade en roer alles terug goed onder elkaar. Zodat alles bedekt zit onder een dun laagje marinade. 
 9. Zet de kom in de koelkast voor minstens 1 uur (je mag dit gerust een nacht laten marineren).
 10. Nadien kan je de gyros bakken in 1 eetlepel olijfolie, je gaat merken dat de groenten ook nog wat extra vocht gaan afgeven. Indien je toch denkt dat de gyros te droog is, dan kan je gerust nog wat extra water toevoegen, extra olie is niet nodig. 
 11. De gyros kan je opdienen met bruine rijst of je kan deze ook tussen een wrap met wat groene sla serveren. 

Smakelijk!

Lotte