Kaastaart met fruit

02-07-2019

Deze zomerse kaastaart smaakt echt op warme dagen zoals vandaag. Ideaal aan deze taart is dat je hiervoor geen oven nodig hebt. Dus je hoeft niet te zweten voor een warme oven. In de zomer heb ik, Chiara, gewoon zin in een taart die uit de diepvries komt of een ijsje. Lekker fris, gezond en lekker.

Deze taart bevat gezonde vetten en is vrij van geraffineerde suikers. Als bodem gebruikte ik droge koekjes gemengd met margarine. Je kan zelf gaan kiezen welke koeken je gebruikt. Kies bij voorkeur voor de volkoren variant aangezien deze meer vezels bevatten. Ik heb gekozen om margarine te gaan gebruiken aangezien deze rijk is aan onverzadigde vetten. Dit zijn de goede vetten.

Als vulling gebruikt ik platte kaas gemengd met melk omdat deze rijk zijn aan eiwitten. Hierbij voegde ik ook nog wat zoetstof aan toe om deze een wat zoetere smaak te geven. Dankzij de aanwezigheid van blauwe bessen die ontzettend veel antioxidanten, vitaminen en mineralen bevatten zal je een boost aan energie krijgen. Ze verlagen bovendien ook de cholesterol en zijn ontstekingswerend.

Het is zeker een verantwoord gezond tussendoortje. Mmmmm smullen maar!

Kaastaart met fruit

Ingredi├źnten 

Bodem

  • 8 droge koeken
  • 25g bakmargarine

Vulling

  • 1kg magere platte kaas
  • 100 ml magere melk

  • 16g vanillezoetstof

  • 3 blaadjes gelatine

  • 100g bosbessen

  • 1 eetlepel honing

  • 200g fruit naar keuze (aardbeien, granaatappel, bosbessen)

Bereidingswijze

  1. Haal de bakmargarine uit de koelkast en laat hem even liggen zodat hij zacht is.

  2. Verkruimel de koekjes fijn en meng deze met de zachte margarine.

  3. Leg het koekjesmengsel in een met bakpapier bekleedde bakvorm en druk het mengsel goed aan zodat de bodem gevormd wordt. 

  4. Zet de vorm in de diepvries voor minstens 30minuten om de bodem te laten uitharden.

  5. Laat vervolgens de gelatine weken in koud water.

  6. Mix ondertussen met een staafmixer 100g bosbessen met 1 eetlepel honing en zeef tot een coulis.

  7. Warm de melk samen met de zoetstof op en voeg hieraan de gelatine toe totdat deze opgelost is.

  8. Mix de platte kaas samen met het melkmengsel tot er een schuimige massa ontstaat.

  9. Schep het platte kaas mengsel op de afgekoelde bodem. Giet er de  coulis bij en meng met een lepel voorzichtig.

  10. Laat ten minste 1uur opstijven in de diepvries.

  11. Werk de kaastaart af met fruit naar keuze.

  12. Serveer.

Smakelijk, Liefs Chiara