Havermoutpap met banaan en pindakaas

23-11-2021

Vandaag had ik zin een snel klaar te maken ontbijt. Ik koos ervoor om havermoutpap te maken. Niet iedereen is fan van havermoutpap door de vreemde smaak en textuur.

​Persoonlijk ben ik ook geen fan van opgewarmde havermout met melk. Daarom voeg ik altijd een lepel pindakaas toe aan mijn warme havermoutpap. Dit roer ik dan door mijn papje en zo krijgt dit een lekkere pindakaas smaak.

​Ik werk dit natuurlijk af met een stukje fruit om mijn ontbijt compleet te maken.
​Ik koos vandaag voor schijfjes banaan aangezien ik dit goed passen vindt bij pindakaas. 

Havermoutpap met pindakaas en banaan 

Ingrediënten voor 1 portie:

  • 45g havermout
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 250ml HV melk 
  • 1 banaan 
  • walnoten 

Bereidingswijze: 

  1. Breng de melk aan de kook met de havermout.
  2. Roer goed tot dat het een papje wordt. 
  3. Meng 1 eetlepel pindakaas door het havermoutmengsel. 
  4. Giet het mengsel in een potje. 
  5. Werk af met schijfjes banaan en fijngehakte walnoten. 


Smakelijk! 

Amélie