Gnocchi arrabiata

18-05-2020

Toen ik vorige zomer op reis was in Italië, heb ik daar uiteraard genoten van het lekkere eten. Daarom dat ik dan ook na het terugkeren heb geëxperimenteerd en mijn eigen haver gnocchi heb gemaakt. Misschien herinner je nog dat berichtje. Vandaag wou ik terug iets maken met de haver gnocchi.

Ik had geen zin in een maaltijd met vlees, dus heb ik een vegetarische groentesaus gemaakt. Deze saus heb ik dan ook wat extra pit gegeven, zodat ik op die manier een arrabiata saus maak, vol met groenten. Ik heb er daarnet reeds eens van geproefd en het bracht me onmiddellijk terug naar mijn reis van deze zomer.

Dus hopelijk kan ik je ook verleiden om dit gerechtje eens te proberen. Het receptje, kan je natuurlijk hieronder lezen, en een voordeel is natuurlijk ook dat het zeer snel klaar is. Enkel de haver gnocchi is wat meer werk, maar dit kan je gerust op voorhand maken. Geen zin om zelf de gnocchi te maken? Dan kan je deze natuurlijk ook kopen in de winkel. Ik kies er dan wel uit de versafdeling. 

Gnocchi arrabiata

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 250g verse gnocchi (haver)
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 2 wortels
  • 1 ajuin
  • 1 teentje look
  • 1 chilipeper
  • 4 tomaten
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Snipper de ajuin en de look. Fruit deze in de olijfolie.
  2. Snijd ondertussen de courgette, de wortels en de paprika in blokjes en voeg deze toe. 
  3. Snijd de chilipeper in ringen en voeg deze toe aan de groenten.
  4. Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze ook toe aan de groenten. 
  5. Laat de saus ondertussen pruttelen en kruid af met peper, zout en eventueel verse peterselie of basilicum.
  6. Kook de gnocchi gaar en dien op met de saus.

Smakelijk!

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?