Gekookt eitje met soldaatjes

02-02-2021

Het is een super gemakkelijk receptje en ik vind het zelf altijd super lekker om eens eitjes te eten als ontbijt. Dus vandaag heb ik ervoor gekozen om een zacht gekookt eitje klaar te maken samen met soldaatjes. Dit zijn in reepjes gesneden brood die je dan krokant bakt of toast.

Op die manier kan je ze doppen in het zacht gekookte eitje, njam!! Ik heb er ook nog een kleine fruitsalade bij gemaakt en dit dan met plezier opgegeten als ontbijt. Het is geen moeilijk recept, maar soms is het gewoon al eens leuk om wat nieuwe inspiratie te krijgen.

Zacht gekookt eitje met soldaatjes

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 2 sneden bruin brood
  • 2 eitjes
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Snijd het brood in reepjes en bak deze in een droge pan totdat ze krokant zijn. Pas op, want soms durven ze gemakkelijk verbranden.
  2. Zet een kom met water op, vanaf het moment dat het water begint te koken, voeg je de eitjes eraan toe.
  3. Laat de eitjes koken gedurende 4 minuten.
  4. Serveer de eitjes samen met het gebakken brood en geniet ervan!

Smakelijk!

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?