Gebakken rijst met kipstuckjes

20-08-2020

Het is donderdag vandaag, dus dat betekent veggiedag. Zelf heb ik iemand in huis rondlopen die wel graag zijn stukje vlees eet, dus wou ik vandaag eens experimenteren met kipstuckjes. Ik heb gekozen om de kipstuckjes van de vegetarische slager te gebruiken, want ik had er al veel goeds over gehoord op mijn praktijk.

Om het niet puur te moeten eten, heb ik gebakken rijst klaargemaakt omdat ik weet dat het hier gesmaakt wordt en deze dan afgewerkt met de kipstuckjes. Ik heb wel een fout gemaakt en de verpakking laten liggen, waardoor iemand het had gezien nog voor dat hij begon te eten. En meneer heeft er zelf niet van willen proeven, dus heb ik er zelf met plezier, alleen opgegeten.

Het was de eerste keer dat ik geëxperimenteerd heb met de kipstuckjes en ik vond het zelf een geslaagd experiment. Het is een beetje een andere textuur dan normaal en ik had online gevonden dat je het best klaar maakt met wat sojasaus. Dus dat heb ik dan ook gedaan. De gebakken rijst was niet zo moeilijk om te maken, want dit maak ik wel vaker.

Gewoon enkele groenten kiezen die goed bij elkaar passen en je kan ze beginnen te bakken om een heerlijk gerechtje op tafel te toveren. Ik heb vandaag gekozen voor een mengeling van Chinese kool, wortel, lente-uitjes en paprika. Als kruiding heb ik voornamelijk gekozen voor look, sojasaus en een klein beetje zoete chilisaus. Zo heb je een licht pikant gerechtje dat perfect past bij de kipstuckjes.

Gebakken rijst met kipstuckjes

Ingrediënten (voor 2 personen):

 • 160g kipstuckjes (1 doosje)
 • 60g volkoren rijst
 • 1 rode paprika
 • 3 lente-uitjes
 • 1 teentje look
 • 2 wortels
 • 1/4 Chinese kool
 • 2 eetlepels olie
 • Sojasaus naar eigen smaak
 • Zoete chilisaus naar eigen smaak

Bereidingswijze:

 1. Begin eerst met de rijst gaar te koken. Je kan ook reeds dit op voorhand doen en dan bewaren in de koelkast, wist je dat gekookte rijst 4 dagen bewaard kan worden in de koelkast?
 2. Was de groenten en snijd deze als volgt: de Chinese kool in fijne reepjes, net zoals de paprika. De lente-uitjes in ringen en de wortel in halve maantjes. Snipper ook de look fijn.
 3. Doe 1 eetlepel olie in de wok pan en voeg hieraan een beetje sojasaus en zoete chilisaus toe. Bak hierin de kipstuckjes gedurende een 5-tal minuten en haal ze dan terug uit de pan. Zorg er wel voor dat deze warm blijven.
 4. Doe terug 1 eetlepel olie in de pan en een beetje sojasaus en zoete chilisaus (je kan altijd nog extra toevoegen nadien, dus begin met weinig). Fruit hierin de look en voeg nadien de groenten toe. Roerbak de groenten gedurende 5 minuten en voeg dan de rijst toe zodat deze met elkaar gemengd kan worden en de smaak kan opnemen. Kruid verder af naar eigen smaak en voeg dan als laatste de kipstuckjes toe.
 5. Serveer en werk eventueel af met nog wat extra lente-ui.

Smakelijk!

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?