Gebakken ananas met rumsaus en ijs van platte kaas

28-12-2018

Op zoek naar een feestelijk dessert? Geen zin om hiervoor uren in de keuken te staan? Waag je dan aan dit snel receptje. Lekkere desserts hoeven helemaal niet ingewikkeld te zijn. Ze hoeven ook niet calorierijk te zijn.

Wij gebruikten fruit en platte kaas als basis voor dit dessertje. Zo kan je helemaal gezond genieten! 

Ingredi├źnten:

  • 4 grote eetlepels ongesuikerde platte kaas
  • 2 koffielepels vloeibare honing
  • 1 eetlepel margarine
  • 1 klein blik ananasschijven op eigen nat of 4 schijven verse ananas
  • sap van 2 sinaasappelen
  • eventueel 1 eetlepel rum
  • basilicum of citroenmelisse
  • kokospoeder

Bereidingswijze:

  1. Doe de platte kaas in een kom, meng met 1 koffielepel honing en steek in de vriezer.
  2. Smelt de margarine in een pan en bak daarin lichtjes de ananasschijven.
  3. Voeg 1 koffielepel honing toe en laat volledig uitsmelten in de pan zodat de ananasschijven lichtjes bruin kleuren (let op voor aanbakken).
  4. Giet er het sinaasappelsap en de rum bij en laat de saus wat inkoken. Haal de ananasschijven uit de pan.
  5. Giet een spiegeltje lauwwarme saus op een bord. Leg een schijf ananas in het midden. Schep daarop een bolletje "ijs" en versier met een blaadje basilicum of citroenmelisse. Bestrooi het bord met wat kokospoeder.

SMAKELIJK!