Chocolademuffin

05-06-2018

Ben jij ook gek op chocolade? Dan zijn deze chocolademufins iets voor jou! Het is een gezonde variant op de klassieke chocoledemuffins. Gemaakt met volkoren bloem en zoetstof. Zo bevat de muffin voldoende vezels om je te vullen als tussendoortje en weinig/geen suiker. Ze zijn daarmee dan ook een goede "zoete zonde".

Ingrediënten:

  • 100g pure chocolade
  • Zoetstof ter vervanging van 200g suiker
  • 250ml magere melk
  • 150g bruine/volkoren bloem
  • 150g witte bloem
  • 1 zakje balpoeder
  • 2 eieren
  • 100ml zonnebloemolie
  • 1 snuifje zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Smelt de chocolade op een laag vuurtje met de melk. (roer regelmatig om aanbranden te vermijden.)
  3. Meng de bloem met het bakpoeder, de zoetstof en een snuifje zout.
  4. Doe er 1 voor 1 de eieren onder en daarna ook de olie.
  5. Meng de chocolademelk eronder.
  6. Schep de muffinvormpjes voor ¾ vol.
  7. Bak gedurende 15 min. in de voorverwarmde oven op 180°C.
  8. Laat afkoelen.