Chocoladecake met courgette

30-09-2019

Chocoladecake met courgette

Ingrediënten (voor 1 cake)

  • 150 g bloem
  • 40 g cacao
  • 1 kl bakpoeder
  • 2 el olie
  • 5 el honing
  • 1 kl vanille extract
  • 1 volledig ei
  • 1 eiwit
  • 150 g courgette
  • 2 el appelmoes
  • 120 ml melk
  • snuifje zout

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Rasp de courgette fijn en duw er zo goed mogelijk het vocht uit. Je kunt dit eventueel doen door de courgette op een propere handdoek te leggen en vervolgens dicht te vouwen en uit te wringen.
    3. Mix het ei en het eiwit luchtig.
    4. Voeg daarna de courgette toe samen met de olie, honing, appelmoes en het vanille extract. Meng voorzichtig om.
    5. Neem een zeef en gebruik deze om de bloem, cacao en het bakpoeder toe te voegen aan het mengsel. Zo voorkom je klonters.
    6. Werk af met een snuifje zout en eventueel nog wat chocoladedruppels en meng het geheel nog eens goed.
    7. Bak gedurende 20 à 25 min in de voorverwarmde oven.

    Geniet ervan!