Carrot dogs

01-10-2020

Vandaag voor donderdag veggiedag, wou ik eens iets anders maken voor een hotdog. Dit omdat ik op instagram het al eens had zien verschijnen en hierdoor wou ik het zelf ook eens proberen. Het gaat niet over het vervangen van de worst door een vegetarische worst, maar echt iets anders.

Daarom dat ik me gebaseerd heb op het recept voor carrot dogs, dus dat de worst vervangen wordt door een wortel. Ik zou het mij nu heel simpel kunnen maken en gewoon kiezen voor een wortel tussen een broodje met wat saus. Maar ik heb er voor gekozen om de wortel op zo'n manier klaar te maken dat het er meer uitziet als een worst, maar ook een andere smaak heeft.

Daarna werk ik hem af als een traditionele hotdog, met aan de ene kant volkoren broodjes en aan de andere kant sausjes naar keuze en natuurlijk augurkjes. Dit vind ik zelf toch wel echt noodzakelijk op een hotdog. Ik ben niet zo'n fan van zuurkool, dus dit heb ik er niet opgedaan. De keuze is natuurlijk aan jou wat je het liefst eet en waar je van wilt genieten. 


Carrot dogs

Ingrediënten (voor 2 personen):

Marinade:

  • 50ml sojasaus
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 1 koffielepel ajuinpoeder
  • 1 koffielepel lookpoeder
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel appelsap

Rest van de dog

  • 500ml groentebouillon
  • 4 wortels
  • 4 volkoren piccolo's
  • Mosterd en ketchup
  • Augurkjes

Bereidingswijze:

  1. Schil de wortels en snijd de puntjes ervan af. Kook de wortels gedurende 6 minuten in de groentebouillon.
  2. Meng alle ingrediënten voor de marinade en leg de wortels hierin om te marineren. Laat deze minstens 2 uur marineren of langer in de koelkast. Haal de wortels dan uit de marinade en bak deze gedurende een 8-tal minuten in een pan.
  3. Snijd de piccolo's door en leg hierin een wortel en kijk nu om de carrot dog af te werken naar smaak met mosterd, ketchup en augurkjes. Je kan er eventueel ook nog wat ajuin op leggen om af te werken (rauw of gebakken).

Smakelijk!

Lotte