Appelcakejes

26-03-2017

Omdat het zondag is (en als afsluiter van de week van de diëtist) mag het vandaag wat specialer zijn. We hebben dan ook gezorgd voor een volkoren appelcakeje

INGREDIËNTEN:

  • 100g margarine (max. 1/3 verzadigd vet tov totaal vet)
  • 2 eieren
  • 50g speltbloem
  • 50g volkoren bloem of bruine bloem
  • ½ appel

Het recept is voor 6 cakejes

Duurtijd: ongeveer 50 minuten

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Meng alle ingrediënten tot een smeuïg geheel.
  2. Voeg indien nodig wat halfvolle melk toe om het beslag wat zachter te maken.
  3. Reinig, was en versnijd de appel in blokjes en meng door het beslag.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Verdeel het beslag in cakevormpjes.
  6. Bak tot ze goudbruin zijn in de voorverwarmde oven. (ze zijn goed wanneer je er met een satéstokje in prikt en er geen deeg blijft aanplakken.

Ideaal als gezond tussendoortje of attentie op school voor de verjaardag van uw zoon of dochter!