Gevulde kipfilet met champignons

18-12-2018

Een heerlijk stukje kip gevuld met champignons, rode ui en verse kruiden; ik vind het heerlijk!

Gevulde gerechtjes voor in de oven zijn zo leuk om te maken; mooi om te dresseren en bovenal; om te proeven. Dit gerechtje is bovendien klaar in een mum van tijd en de perfecte lunch. Uiteraard kan je dit ook s'avonds eten in combinatie met wat quinoa, volkoren pasta of aardappel.

Smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 250g champignons (witte of kastanjechampignons)
  • 1 - 2 kipfilets
  • 5 eetlepels (lichte) room
  • verse kruiden: basilicum, bieslook, ...
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

Snipper de ui fijn en fruit deze in olijfolie op een laag vuurtje. Snij de champignons en voeg deze wat later toe. Kruid goed af met peper, zout en naar wens. Voeg de room toe.

Neem intussen de kipfilets en snij deze beide mooi in het midden door. Laat ze kort even in de pan op een laag vuurtje bakken.

Vervolgens leg je ze in een ovenschaal en leg je in het midden het mengsel met champignons. Je plooit de kipfilet half toe en zet deze ongeveer 20 minuten in een voorwarmde oven op 190°C. Je zal zien dat de kipfilet een mooi goudbruin kleurtje heeft.

Kies 1 van je lievelingsbordjes uit en dresseer de kipfilet; nu voeg je de verse kruiden toe.

Chicken filled with things & made with love!