Gestoofde appel met zoete noten

09-05-2021

Ik had vandaag zin in iets zoet, maar had niet heel veel meer in huis. Ik ben dan maar beginnen improviseren met de dingen die ik nog kon vinden. Ik had nog enkele appels over die dringend op moesten. Ook had ik nog een restje van een notenmengeling en honing in huis. Met deze zaken begon ik iets te creëren en dit is het resultaat. 

Met een recept van mijn grootmoeder in mijn achterhoofd begon ik deze appels te stoven. Dan kreeg ik het idee om de noten te verhitten met een beetje honing en dit te gebruiken als vulling. Ik heb dit recept in 10min in elkaar geflanst. Het moet dus niet lang duren om een lekker dessertje te maken. 

Mijn tip is om gebruik te maken van zoete appels en niet van stoofappels. Deze zijn van nature minder zoet. Door gebruik te maken van zoete appels zoals een jonagold (die ik gebruikte), moet je er geen zoetstof of suiker meer aan toevoegen. 

Gestoofde appel met zoete noten

Benodigdheden (voor 1 appel): 

  • 1 zoete appel
  • Snuifje kaneel 
  • 20g notenmengeling 
  • 1 koffielepel honing


Werkwijze:

  1. Verwijder het klokhuis uit de appel. Indien je wenst verwijder je ook de schil van de appel. 
  2. Strooi wat kaneel over de appel. 
  3. Zet de appel in een steelpannetje gevuld met een bodem water op het vuur en laat gedurende 5 minuten koken.  
  4. Hak ondertussen de noten fijn. 
  5. Verhit de noten in een andere pannetje met de honing gedurende 3min. 
  6. Vul de appel met de notenmengeling en serveer. 


Smakelijk!

Wout