Non-alcoholische dranken

01-02-2020

Tournée Minérale werd in 2017 opgericht door De DrugLijn en de Stichting tegen Kanker en het groeide uit tot een instant succesverhaal.

Dit jaar start de 4de editie en neemt de naambekendheid nog elke dag toe. Maar wat is het nut nu van zo'n maand zonder alcohol? Heeft het überhaupt nut?

Goed voor de portemonnee

In 2014 gaf het gemiddeld Belgisch gezin 462 euro uit aan alcoholische dranken. Niet niks dus en 400 euro is snel beter besteed!

Dieper slapen

Eentje voor het slapengaan? Snel slapen doe je wel na een glaasje op, maar het blijkt vooral een oppervlakkige en kortere slaap. Een alcoholvrij slaapmutjes is dus een pak 'slaapvriendelijker'.

Batterijen opladen

Je lever moet hard werken om alcohol af te breken waardoor je lichaam moe wordt. De batterij is op deze manier snel leeg maar na een maand zonder alcohol heeft je lichaam terug energie voor 10.

Een rimpel minder

Ook op onze huid laat alcohol zijn sporen na. Alcohol droogt onze huid uit waardoor de elasticiteit verlaagt en de kans op rimpels vergroot!

Zoek je nog wat inspiratie? Download dan nu ons gratis e-book en ontdek 20 makkelijke manieren om je glaasje alcohol te vervangen deze maand!