Chai- havermout

25-10-2018

Ik had al gezegd dat ik zot ben van de smaak van een chai latté, dus probeer ik dit nu ook in enkele gerechten te krijgen. Voor deze ochtend, stond er havermout op het menu. Ik wou deze een beetje 'pimpen' en daarom dacht ik, waarom probeer ik dit niet eens met mijn chai latté.

Havermout alleen is natuurlijk niet het gezondst, dus voeg ik er ook nog een stukje fruit aan toe. Vandaag heb ik dan ook gekozen voor wat banaan. Dit past bij de havermout en bij de kruiden in de chai latté. Als ik dan denk aan havermout met banaan, dan denk ik ook onmiddellijk aan een drizzel van gesmolten pindakaas. Gewoon omdat de combinatie van banaan en pindakaas o zo lekker is.

Variatie tip: Ik denk dat het ook een heerlijke combinatie zou zijn met wat stukjes appel, maar doordat ik allergisch ben aan appel kan ik dit niet doen. Wil je dit thuis wel proberen, vervang dan gewoon de banaan in het receptje door 1 appel. Waar ik de helft van de banaan prak, kan je dan kiezen om de helft van je appel te raspen.

INGREDIËNTEN:

  • 200ml chai latte
  • 45g havermout
  • 1 banaan
  • 1 eetlepel pindakaas

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Prak de helft van de banaan fijn en meng deze met de chai latte.
  2. Voeg de havermout toe en verwarm het geheel (in een pannetje of in de microgolf), totdat er een papje ontstaat.
  3. Snijd de rest van de banaan in schijfje en meng deze onder het papje en werk af met een toefje pindakaas (of smelt de pindakaas en drizzel deze erover)

SMAKELIJK!