Boekweitwafels
Vandaag deel ik nog eens een leuke variatie op ontbijtwafeltjes. Deze keer met boekweit in de hoofdrol. Dit is een goede optie voor diegene dat glutenvrij willen/moeten eten. Boekweit is in tegen stelling tot tarwe, rogge, gerst etc. geen graan waardoor het van nature geen gluten bevat. Wel is het een goede vervanging voor graan.
Met deze wafeltjes kan je erg veel kanten opgaan. Zo kan je als topping zaken gebruiken zoals yoghurt, zaden, pitten, vers fruit, confituur, pindakaas, lemon curd ... Maak er vooral helemaal je eigen ding van! Ook kan je reeds in het deeg van de wafels al wat fruit toevoegen om het nog een extra smaak te geven.
Boekweitwafels
Ingrediënten (10 - 12 wafels):
- 250 g boekweitmeel
- 2 eitjes
- 250 ml sojamelk
- 1/2 zakje bakpoeder
- 1 banaan
- 2 el ahornsiroop
- 1 tl kaneel
Toppings:
Plantaardige yoghurt
Blauwe bessen
Compote van passievrucht en mango
Bereidingswijze:
- Plet de banaan en meng alle ingrediënten door elkaar.
- Verwarm een wafelijzer en vet deze lichtjes in met olie.
- Bak de wafels tot ze goudbruin zijn van kleur.