Desserts

 

Ik ben zelf niet zo'n grote desserteter, meestal kies ik eerder voor een koffie (kan een speciale zijn). Maar vandaag heb ik ervoor gekozen om wel een feestdessertje te maken. Het is een moelleux au chocolat geworden. Want het is zo leuk om het te serveren en dan met je lepel het beginnen op te eten terwijl de chocolade er uit gutst....

Nice cream is ijs dat gemaakt wordt op basis van banaan en andere fruitsoorten of smaakmakers. Er wordt dus geen room of vet aan toegevoegd. De banaan zorgt ervoor dat het ijs smeuïg en romig is van structuur zoals je bij het klassieke roomijs hebt.

Tiramisu eet ik al heel mijn leven. Hoewel ik geen grote fan ben van desserts, vormt deze daar toch een uitzondering op. Mijn grootmoeder kon dit zo lekker klaarmaken en ondertussen heb ik die fakkel overgenomen.

Vandaag heb ik mij eens uitgeleefd en een variatie gemaakt op een traditionele tiramisu. Als we kijken dan is een tiramisu normaal opgebouwd uit:

Nice cream is ijs dat gemaakt wordt op basis van banaan en andere fruitsoorten of smaakmakers. Er wordt dus geen room of vet aan toegevoegd. De banaan zorgt ervoor dat het ijs smeuïg en romig is van structuur zoals je bij het klassieke roomijs hebt.

Het is zondag, dus dat betekent bakdag. Altijd zo leuk om te doen, dus vandaag wou ik eens iets anders proberen, namelijk scones. Zelf heb ik dit nog niet zo vaak gegeten, maar toch dacht ik, laat ik het eens proberen. En dan niet alleen proberen, maar ook het receptje aanpassen zoals ik zelf wil. Geen idee of het...

Vandaag eens een taart om te vieren dat het een verlengd weekend is. Zelf kies ik in de zomer het liefst voor een taart die ik niet moet bakken en dat heb ik vandaag ook terug gedaan. Ik heb ervoor gekozen om een heerlijke frambozen-kwarktaart te maken.

Fruit kan je perfect op de BBQ leggen en grillen. Het kan als afsluiter, maar even goed als bijgerecht of deel van een salade. Voor dit gerecht koos ik voor sappige nectarines, maar ook fruitsoorten zoals ananas, appel, peer, banaan en watermeloen kunnen op de grill.

Vandaag heb ik nog eens geëxperimenteerd in de keuken en dit om een soort van mousse-achtige cheesecake te maken. Ik heb gekozen om te werken met aan de ene kant de kokosyoghurt van de Albert Heijn en aan de andere kant met ricotta. Om de taart lekker fris te maken, heb ik dit gecombineerd met wat limoen.

Aardbeitaart

03-05-2020

Joepie, het is een leuke dag vandaag en dat om 2 redenen. De praktijk bestaat nu 10 jaar, dus dat is uiteraard reden om te vieren en daarnaast is het ook mijn verjaardag. Dus een reden om op deze zondag aan het bakken te slaan en mijn lievelingstaart te maken, namelijk aardbeitaart. Zolang ik mij al kan herinneren eet ik...

Eton Mess, misschien ken je het en misschien ook niet. Eigenlijk is het een dessertje gemaakt met opgeklopte room, aardbeien, ijscrème en meringue. Zelf vind ik het een overheerlijk dessertje dat ik naar de zomer toe vaak kies als dessert als ik ga gaan eten. Dit luchtige dessert vind ik dan ook de ideale afsluiter van de avond...

Pompoencake

16-10-2019

Het seizoen van de pompoenen is er terug en dan kan het natuurlijk niet anders om er ook zelf een receptje mee te maken. Ik heb daarom gekozen om een heerlijke pompoencake te maken. Heerlijk als dessert, maar ook als tussendoortje smaakt dit!